Ayhan Şahenk Ortaokulu

Vizyon: Milli Eğitim Temel Kanununda öngörülen genel amaçlar ile Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; öğrencilerin kendilerine özgü ihtiyaç ve özelliklerini dikkate alarak onları akademik ve sosyal yönden , ulusal ve uluslararası toplumların değerli bireyleri olmaya hazırlamak.

Misyon: Bulunduğu çevredeki bireyin hak ve düşüncelerine saygı duymayı öğretmek için gerekli ortamı hazırlamak. Davranışlar ve öğrenme sürecinde sorumluluk alabilme olgusunu geliştirmek. Öğrenim sürecinde akılcı yaklaşım sağlamayı oluşturmak. Etkin ve aktif öğrenmeyi özendirmek. Spor ve sanatta gelişimi desteklemek. Dürüstlük , arkadaşlık , dostluk , iyilik duygularını geliştirmek. Çevreye duyarlılık duygularını kazandırmak. Ruhi ve fiziki sağlığın önemini anlatmak. Topluma hizmet olgusunu geliştirmek. Araştirma ve yaratıcılığın gelişmesini sağlayacak çevre oluşturmak. Ögrencide bağımsız çalışma ve buna bağlı olarak memnuniyeti ön plana çikarmak. Öğrenmeyi öğretmek ve buna özendirmek.

Başarılar:

Sportif Etkinlikler: